Документи для екстрадиції з Іспанії матері  Онищенка направили у ГПУ

Документи для екстрадиції з Іспанії матері Онищенка направили у ГПУ

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро направило до Генпрокуратури документи, необхідні для початку екстрадиції з Іспанії матері народного депутата Олександра Онищенка Інеси Кадирової.

Про це повідомляє прес-служба Бюро на своїй сторінці у Facebook.

Кадирова, за версією слідства, є співорганізатором так званої газової схеми, внаслідок якої інтересам держави завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

"НАБУ направило до ГПУ для подальшого скерування компетентним органам Іспанії повний пакет документів, необхідний для початку процедури екстрадиції Інеси Кадирової, громадянки України, за версією слідства – співорганізатора так званої газової схеми, внаслідок якої інтересам держави завдано збитків на суму близько 3 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

За інформацією НАБУ, після отримання оригіналів документів суд Іспанії ухвалюватиме рішення про застосування так званого екстрадиційного арешту або іншого запобіжного заходу до розгляду питання про екстрадицію особи в Україну.

У Бюро також нагадали, що Кадирову оголошено в міжнародний розшук за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.28 (злочин, вчинений злочинною організацією), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

30 березня Кадирову затримано в Іспанії за орієнтуванням Інтерполу та Європолу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-