Гройсман: Не чув, аби в парламенті говорили про відставку уряду

Гройсман: Не чув, аби в парламенті говорили про відставку уряду

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не чув, аби у Верховній Раді були дискусії про відставку нинішнього складу Кабінету міністрів.

Про це він зазначив, виступаючи на форумі "Уряд під мікроскопом: підсумки року роботи та виклики", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що сьогодні немає реальних підстав всередині парламенту говорити про те, що треба у відставку відправити уряд. Такої дискусії в українському парламенті я не чую", - сказав Гройсман.

Водночас він зауважив, що окремі політики дійсно говорять про відставку Кабміну, але, на його думку, "для них це самоціль - когось кудись відправити".

Разом із тим, глава уряду розповів, що 14 квітня, коли виповниться рівно рік з моменту призначення й затвердження нинішнього складу уряду, парламенту не потрібно буде підтверджувати повноваження Кабміну.

Він пояснив це тим, що у 2016 році програма дій уряду була затверджена на весь період діяльності уряду, а не на рік.

При цьому Гройсман додав, що 15 лютого у встановлений законом строк Кабмін подав до Верховної Ради звіт роботи за рік.

"Що стосується голосування, то ніякого спеціального голосування не потрібно. Верховна Рада може взяти до відома наш звіт, може його не брати. Якщо ВР визнала би цей звіт незадовільним, тоді можна порушувати питання про відповідальність Кабінету міністрів. Але така відповідальність може настати в будь-який момент, у тому числі 15 квітня і далі, коли 150 народних депутатів зможуть зібрати  підписи і поставити питання про відставку уряду", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-