Парубій подякував Європарламенту за безвіз

Парубій подякував Європарламенту за безвіз

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій подякував Європарламенту за схвалення безвізового режиму між Україною та ЄС.

Про це він сказав під час засідання парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Європарламент схвалив безвізовий режим між Україною та країнами Європейського Союзу. Щиро вітаю усіх наших співвітчизників! Я нагадаю: 144 вимоги були для українського парламенту, 144 реформи, які змінили Україну, які наблизили нас до європейських стандартів життя, до життя в родині вільних народів, вільного та гідного життя. Дякую нашим європейським колегам за підтримку і віру в Україну", - сказав Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент ухвалив у четвер, 6 квітня, законодавчу резолюцію, згідно з якою Україну переносять до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами ЄС.

Далі, за процедурою, це рішення має двічі затвердити Рада Євросоюзу – на рівні послів країн-членів та міністрів. Документ також повинні підписати президент Європарламенту та головуючий у Раді ЄС представник Мальти. Рішення набуде чинності на 20-й день після опублікування.

Як очікується, українці зможуть вільно подорожувати до країн-членів Євросоюзу (за винятком Великої Британії та Ірландії) у червні.

Українські громадяни, які є власниками біометричних паспортів, можуть перебувати у  країнах ЄС до 90 днів у період кожних 180 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-