Агресія Кремля зростає з наближенням виборів президента РФ - Порошенко

Агресія Кремля зростає з наближенням виборів президента РФ - Порошенко

Укрінформ
Агресивність Росії зростатиме у міру наближення президентських виборів 2018 року, щоб відволікти увагу громадян РФ від внутрішніх проблем, і Захід має бути готовий дати спільну з Україною відповідь на цю загрозу.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на Х Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кремль готується до президентських виборів у 2018 році і стає дедалі агресивнішим, щоб приховати свою слабкість. Росія змінила свою тактику на Донбасі, створюючи квазідержави, вона активізує репресії в Криму, щоб змусити мовчати дисидентів, і абсолютно неконституційно переслідує опозицію. Росія продовжує мілітаризацію, грає м'язами і створює безпековий вакуум у Європі для того, щоб відвернути увагу від власних внутрішніх проблем", - сказав Порошенко.

За його словами, Росія довела, що є агресором, який виходить з-під контролю, тому годі й сподіватися, що вона демонструватиме добру волю, бо "цей агресор є непередбачуваним".

"Ми не повинні боятися Росії і поступатися їй ані зараз, ані в майбутньому. Здивуймо Росію нашою рішучістю, силою єдності і нашою солідарністю перед лицем агресії. У нас є всі інструменти для того, щоб стримати агресивну поведінку Росії. Ціна агресії має зростати, аж доки Москва не почне поважати міжнародні норми, і санкції є саме тим інструментом, який може стримати Кремль і змусити його змінити свою поведінку", - підкреслив Президент.

Він додав, що застосовувати санкції проти Росії треба завжди, коли вона перетинає "червону лінію".

Порошенко акцентував, що Росія вже розвіяла всі ілюзії щодо її доброї волі, і Захід мусить визнати, що тепер безпека в Україні означає безпеку в Європі і безпеку в усьому світі.

"Альянс з Україною має стати нашою спільною відповіддю Росії, бо від цього посилиться сам Захід. Надання Україні сучасного устаткування, включаючи радіоелектронне обладнання, антирадарні системи, буде інвестицією в нашу спільну безпеку, а не лише в безпеку України", - переконаний Порошенко.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-