Гройсман закликає країни Балтії об’єднати зусилля заради безпеки в регіоні

Гройсман закликає країни Балтії об’єднати зусилля заради безпеки в регіоні

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав глав урядів Естонії Юрі Ратаса, Латвії Маріса Кучінскіса та Литви Саулюса Сквярняліса об’єднати зусилля у питаннях безпеки регіону, а також попросив допомоги у врегулюванні конфлікту між Україною та РФ.

Про це він сказав на зустрічі в Києві з главами урядів країн Балтії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Переконаний, що рівень довіри та партнерства, який ми демонструємо, є запорукою поглиблення нашої співпраці. І ніхто, напевно, не відчуває так російську загрозу по відношенню до власного суверенітету, як наші з вами країни. І порядок денний наших сьогоднішніх зустрічей полягає якраз в розгляді двох питань: питання російської агресії проти України, та ширше - проти цінностей, проти міжнародного права, проти суверенітету. І питання стратегічної мети України – євроінтеграції. Переконаний, що на цьому шляху синергія з країнами Балтії має важливе значення", - сказав Гройсман.

Він розповів колегам про безпекову ситуацію на Донбасі. "Вона складна – все через підтримку Росією бойовиків, її зброю та російські війська на Донбасі. Ми засвідчуємо, що Росія нехтує всіма своїми зобов'язаннями і не збирається їх виконувати", - сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр переконаний, що Україна спільними зусиллями з іншими країнами має змусити Росію залишити Донбас та припинити постачання зброї терористам "ДНР" та "ЛНР".

"Ми маємо добитися того, щоб агресор повернувся в межі своїх кордонів, відмовився від своїх планів, ще раз засвідчуємо, що Україна є миролюбною країною, і жодної агресії ні проти кого не здійснювала", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-