Україна та Канада хочуть практичного втілення оборонної співпраці – посол

Україна та Канада хочуть практичного втілення оборонної співпраці – посол

Укрінформ
Україна та Канада шукають шляхи практичного втілення домовленостей, передбачених оборонною угодою між державами.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Ця угода по своїй суті є меморандумом про співпрацю з усіма сильними і слабкими сторонами такого типу документів. Найголовніший виклик – наповнити його конкретними планами, не залишивши красивою декларацією намірів», - сказав Шевченко.

Він наголосив, що після підписання угоди міністри оборони Канади та України одразу провели «повномасштабний раунд переговорів у широкому форматі, виключно присвячений конкретним шляхам реалізації цієї угоди».

«Одним із напрямків стала передача Україною досвіду війни проти росіян. Канаду це дуже цікавить. Обговорюються різні формати співпраці: і по спільних робочих групах, і по залученню канадських спеціалістів в наші підрозділи, які безпосередньо аналізують війну й розробляють майбутні рішення», - зазначив посол.

За його словами, іншим напрямком співпраці стали військово-політичні консультації.

«Це означає, що військові, дипломати і політики з двох держав спільно обговорюють стан справ і те, як країни можуть краще співпрацювати», - пояснив Шевченко.

Водночас, третім обговореним питанням стало налагодження військового виробництва.

«В угоді є напрямок, який називається «військові розробки і військове виробництво», тож ми дивилися, як виконати це на практиці», - додав дипломат.

Нагадаємо: у понеділок у Оттаві було підписано «Домовленості про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Канади та ЗС Канади», що дозволять активізувати двосторонню співпрацю між державами по багатьох напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-