Росія прагне зсередини розвалити ПАРЄ – Ар’єв

Росія прагне зсередини розвалити ПАРЄ – Ар’єв

Укрінформ
Російська Федерація намагається зсередини розвалити Парламентську асамблею Ради Європи.

Про це голова Постійної делегації у ПАРЄ Володимир Ар’єв заявив у коментарі прес-службі фракції БПП.

"Ми перебуваємо в контакті з нашими колегами і обговорюємо ситуацію щодо візиту до Сирії голови ПАРЄ Педро Аграмунта, голови юридичного комітету ПАРЄ Алана Дестекса, доповідача моніторингового комітету по Україні Жорді Шукла. Буде дуже серйозна розмова в бюро та політичних групах. Зараз ситуація в Асамблеї дуже напружена. Є сили, які використовують керівників Асамблеї в провокаційних візитах, щоб розвалити Асамблею. Це свідомі дії РФ на підрив довіри до ПАРЄ, делегітимізація як органа. РФ вважає, якщо вона не бере участь, бо не відповідає критеріям Асамблеї, значить вона буде робити все через свої агентів, щоб використати керівництво Асамблеї для дискредитації цього органу", – заявив Ар’єв.

Він зауважив, що прикро бачити, як деякі представники з керівництва Асамблеї погодились брати участь у відверто провокаційному візиті.

"У нас в делегації, після цього візиту, почалися розмови про те, чи може далі Жорді Шукла бути доповідачем від України, оскільки виникає конфлікт інтересів. Він брав участь у візиті організованому РФ, яка є об’єктом доповідей моніторингового комітету по Україні. Ситуація в Україні пов’язана з агресією з боку РФ, це визнано жовтневими резолюціями Асамблеї ПАРЄ. Тому зараз треба дослідити чи було пряме фінансування і отримати відповіді чи було фінансування перельоту, проживання з боку РФ для членів ПАРЄ, що відвідували Сирію. І якщо це мало місце, тоді конфлікт інтересів стає вже не уявним, а реальним", – зазначив Ар’єв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-