Президент Латвії: Ми наполягатимемо на виконанні Росією Мінських домовленостей

Президент Латвії: Ми наполягатимемо на виконанні Росією Мінських домовленостей

Укрінформ
Латвія продовжуватиме підтримку "нормандського формату", намагань Тристоронньої контактної групи задля того, щоб сприяти вирішенню конфлікту на Донбасі.

На цьому наголосив президент Латвійської Республіки Раймондс Вейоніс під час спільної прес-конференції з українським президентом Петром Порошенком, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуватимемо підтримувати дипломатичні намагання формації Нормандії, а також Тристоронньої контактної групи, які є для того, щоб сприяти здійсненню Мінських домовленостей», - заявив він.

Він зазначив, що Росія не сприяє вирішенню конфлікту на Донбасі, тому «ми вважаємо, що перегляд введення санкцій проти Росії можливе тільки тоді, коли будуть повністю виконані Мінські домовленості».

За словами латвійського президента, це включає в себе виведення військових формувань, найманців, військової техніки з території України, а також повний контроль російсько-українського кордону.

Президент України Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом в Латвійській Республіці. Він проводить низку зустрічей з офіційними особами Латвії, а також планує відвідати Національний реабілітаційний центр «Вайварі» у Юрмалі, де проходять реабілітацію українські військовослужбовці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-