Україна і Канада посилили оборонну угоду

Україна і Канада посилили оборонну угоду

Фото
Укрінформ
Міністерства оборони України та Канади підписали угоду про співробітництво.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, урочиста церемонія підписання відбулася в Оттаві у присутності голів оборонних відомств обох країн.

"Підписання Домовленостей показує непохитну відданість Канади Україні та її народу. Ця угода посилює зв'язки між нашими народами та допомагає продовжувати розвивати наші багаті, взаємовигідні відносини", - сказав міністр оборони Канади Харджит Саджан.

Він наголосив, що Канада рішуче налаштована й надалі підтримувати Україну, допомагаючи захистити її суверенітет проведенням операції UNIFIER і сприянням у впровадженні ключових реформ.

Як зазначив міністр оборони України Степан Полторак, "цей документ ще раз підтверджує, що наші країни та відомства є союзниками та партнерами. Підписання Домовленості з Канадою - це фундамент дружби і я хочу щоб терміни дії документу не закінчувалися, щоб ми були дружні завжди".

Документ, за його словами, важливий для військової співпраці та сприятиме налагодженню практичних контактів із представниками оборонної промисловості Канади. Це дозволить покращити забезпечення ЗС України сучасною військовою технікою та озброєнням.

Полторак висловив вдячність своєму колезі, міністру національної оборони Канади за підтримку зусиль України з відновлення миру та територіальної цілісності.

"Ми усвідомлюємо, що подальше протистояння агресії РФ неможливе без переоснащення армії сучасними зразками зброї оборонного характеру та військової техніки. Українська сторона високо цінує допомогу, яку Канада спільно із союзниками надає ЗС України", - цитує главу МОУ прес-служба відомства.

Як відомо, "Домовленості про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Канади та Збройними силами Канади" є одним із міжвідомчих договорів, необхідних для відкриття Україні доступу до канадського ринку зброї.

Остаточно домовитися про підписання документа вдалося наприкінці минулого року під час візиту віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе до Оттави. З того часу керівники оборонних відомств обох країн узгоджували дату для проведення церемонії.

Фото: прес-служба МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-