Меджліс подав на Росію скаргу в Європейський суд

Меджліс подав на Росію скаргу в Європейський суд

Укрінформ
Меджліс кримськотатарського народу подав 29 березня скаргу в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) на дії російських властей, які включили представницький орган кримський татар в список екстремістських організацій, заборонивши його діяльність.

Про це повідомляє правозахисний центр "Меморіал" (Москва), який разом з Європейським центром захисту прав людини (Англія) та Українською Гельсінкської групою представляє інтереси Меджлісу в ЄСПЛ.

"У скарзі Меджліс вказав, що включення його в список екстремістських організацій і припинення його діяльності порушують статтю 11 (свобода зібрань та об'єднань) Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод. Крім того, організацію заборонили, а її членів переслідують у зв'язку з їх політичною позицією, що є порушенням статті 18 (межі використання обмежень щодо прав)", – йдеться в повідомленні.

Також у зверненні до ЄСПЛ зазначається, що російські суди не визнають статусу Меджлісу як представницького органу корінного кримського народу, тим самим порушуючи статтю "заборона дискримінації". Його також позбавили права на справедливий судовий розгляд.

"Меморіал" зазначив, що задокументовано 18 насильницьких зникнень кримських татар в окупованому Криму, вони не розслідувані. Тіла кількох активістів знайшли зі слідами побиття і тортур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-