США в ОБСЄ відзначили найбільшу кількість обстрілів із забороненої зброї на Донбасі

США в ОБСЄ відзначили найбільшу кількість обстрілів із забороненої зброї на Донбасі

Укрінформ
Протягом минулого тижня на сході України була зафіксована найбільша кількість обстрілів із забороненої крупнокаліберної зброї впродовж річного періоду, а також загрозливі дії російсько-сепаратистських сил по відношенню до цивільного населення.

Про це заявила в четвер під час виступу на Постійній раді ОБСЄ у Відні тимчасовий повірений у Справах США при ОБСЄ Кейт Бернс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Протягом минулого тижня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні нарахувала найбільшу кількість розривів снарядів від забороненої важкої зброї за річний термін – до 4 тис. зафіксованих випадків лише 23 березня", - заявила представник США.

Росія та підтримувані нею сепаратисти продовжують блокувати доставку гуманітарної допомоги населенню та цілеспрямовано обстрілюють цивільну інфраструктуру, створюючи згубні наслідки для тих, хто живе в зоні конфлікту, заявила вона. Лише за минулий тиждень СММ підтвердили 12 жертв серед цивільного населення.

На водо-фільтраційній станції поблизу Донецька знову були обстріляні баки з хлором, що загрожує викидом токсичних газів та може призвести до гуманітарної катастрофи. Такого роду інциденти підкреслюють важливість дотримання недавно прийнятого зобов'язання на рівні Тристоронньої контактної групи відновити режим припинення вогню до 1 квітня, наголосила Бернс. При цьому, вона підкреслила, що наявність забороненої зброї поблизу лінії зіткнення може викликати швидку ескалацію конфлікту.

Росія під керівництвом сепаратистських сил також несе відповідальність за дев'ять з десяти останніх серйозних інцидентів, які загрожували безпеці спостерігачів СММ ОБСЄ, зазначила американський дипломат. "Станом на сьогодні немає жодних ознак того, що відповідальні за це особи перебувають під слідством або будуть притягнуті до відповідальності за свої дії", - підкреслила представник США.

За її словами, це є неприйнятним. "Ми засуджуємо всі акти насильства або загрози насильства щодо спостерігачів СММ, які представлені з 44 держав-учасниць ОБСЄ", - заявила представник Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-