Петренко пояснив, навіщо Москві заочний

Петренко пояснив, навіщо Москві заочний "арешт" Яценюка

Укрінформ
Рішення Есентукського районного суду РФ щодо заочного арешту екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка ухвалене з метою використати його для спроб вчинення провокацій у країнах, які відвідує Яценюк.

Про це в інтерв'ю Europa Plus заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

«Росія завжди в принципі була авторитарною державою, а зараз навіть останні ознаки здорового глузду і якоїсь хоча б зовнішньої незалежності їх втратила. Тому що виносити таку фейкову ухвалу про те, що нібито Арсеній Яценюк був причетний до війни в Чечні і спільно з якимись там фейковими спільниками воював на боці чеченських повстанців, ну це в здоровий глузд нормальної людини не вкладається. Але ми розуміємо, що це може робитися тільки для однієї цілі - для того, щоб використати це рішення суду в якісь країни, куди Яценюк їздить як вільний громадянин, і спробувати зробити провокацію», - повідомив Петренко.

Він підкреслив, що рішення російського суду  - «це черговий фейк так званого російського кишенькового правосуддя, яке виносить рішення по десятках і сотнях українців, і тих політв'язнів, які зараз знаходяться на території Російської Федерації».

«Тому Міністерство юстиції зараз готує відповідні листи-звернення до всіх країн, з якими у Російської Федерації є договори про співпрацю в кримінальних справах, щоб відповідно ці країни не враховували дане надумане, політично мотивоване рішення російського суду. Ми так само цю інформацію подамо до Європейського Суду з прав людини в рамках наших великих справ проти Російської Федерації», - зазначив міністр юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-