МЗС обурене рішенням РФ про

МЗС обурене рішенням РФ про "арешт" Яценюка, а той вважає це замовленням Кремля

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України обурене рішенням російського суду щодо заочного засудження українського політичного діяча Арсенія Яценюка.

Про це йдеться у коментарі МЗС, розміщеному на офіційному сайті міністерства.

"Абсурдні звинувачення у кримінальних злочинах, які стали підставою для винесення даного рішення, не мають нічого спільного ні з реальністю, ні зі здоровим глуздом. Натомість, це чергове свідчення повної деградації російської державної системи, яка перетворила правосуддя на слухняний інструмент юридичного виправдання російської агресії проти України, у тому числі шляхом переслідувань українських політичних діячів та пересічних українців, десятки яких незаконно утримуються у російських в’язницях", - стверджується у коментарі.

Міністерство закордонних справ України наголошує, що подібні судові фарси є елементом гібридної війни, за допомогою якого російська влада намагається відвернути увагу від реальних злочинів, скоєних на території України за наказами вищого політичного та військового керівництва РФ. "Притягнення до відповідальності винних у скоєнні цих злочинів, у тому числі за незаконну окупацію частини суверенної території України та репресії за етнічною ознакою, вторгнення військових підрозділів та постачання зброї, фінансування терористів, численні жертви та руйнування, є лише справою часу", - переконані в МЗС.

Міністерство закордонних справ України закликає світове співтовариство посилити тиск на Російську Федерацію з метою припинення агресії проти України та відновлення поваги до основоположних норм та принципів міжнародного права.

Водночас лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк переконаний, що «Слідчий комітет Російської Федерації і російські суди виконали пряму вказівку президента Путіна». Про це він заявив у коментарі на своєму сайті. На його думку, метою цієї акції є не дати йому можливості доносити «у всіх світових столицях» українську позицію стосовно агресії РФ.

Як повідомлялося, 9 березня 2017 року Єсентукський міський суд Ставропольського краю заочно розглядав "чеченську" справу проти Арсенія Яценюка, й ухвалив рішення про оголошення у міжнародний розшук та заочний "арешт" Яценюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-