Петренко спростовує заяву Корчак про брак кадрів у НАЗК

Петренко спростовує заяву Корчак про брак кадрів у НАЗК

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко спростував учорашні заяви голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталії Корчак про те, що агентству бракує людей для обробки е-декларацій.

Про це він сказав сьогодні у розмові з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це примітивне відбріхування, бо НАЗК - це незалежний орган, який має величезний штат працівників, які всередині можуть розподілити навантаження на тих працівників, які працюють. Це орган, який має великі зарплати. Середня заробітна плата - від 40 до 100 тисяч гривень в цьому державному органі. Таких зарплат немає у більшості державних службовців, які заповнюють декларацію", - сказав Петренко.

У цьому контексті він висловив переконання, що вони мають всі можливості для того, щоб нормально функціонувати. В штаті НАЗК працює понад 300 осіб.

Петренко зауважив, що Корчак має відповідати за все особисто.

"Якщо ти керівник найнятий державою на те, щоб виконувати свої функції, ти повинен виконувати їх. Якщо ти не справляєшся, ти повинен визнати свою помилку і піти у відставку", - наголосив Петренко.

Міністр також зауважив, що НАЗК "отримало 600 мільйонів фінансування, з них - 170 мільйонів коштів на адмінвитрати йдуть, з них - 65 мільйонів йдуть на закупівлю технічного обладнання".

Він зауважив, що ще на початку січня Прем'єр-міністр проводив з Корчак нараду і доручив їй терміново проводити закупівлю та закупити сервери для того, щоб друга хвиля декларування з 1 квітня пройшла нормально.

"Вони отримали це доручення, вони не оголосили жодного тендеру. Вони не закупили обладнання, і ми тепер маємо ситуацію, яку маємо", - сказав Петренко.

Він підкреслив, що НАЗК могло закупити обладнання самостійно або скористатися послугами інших суб'єктів. І тому "зараз розповідати, що хтось комусь щось винен - це неправильна і деструктивна позиція".

Петренко зауважив, що зараз буде вжито всіх заходів, щоб декларанти подали декларації, і до наступного декларування ця системна помилка має бути виправлена.

Як повідомлялося, напередодні Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду порадив керівництву НАЗК написати заяви про відставку.

Єдиний державний реєстр електронних декларацій, за даними ЗМІ, не працював тиждень. Голова НАЗК Наталія Корчак заявила, що пояснити причини цього може лише адміністратор держпідприємства "Українські спеціальні системи", який забезпечує роботу системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-