Справа Насірова: НАБУ відкрило провадження проти глави Солом'янського суду Києва

Справа Насірова: НАБУ відкрило провадження проти глави Солом'янського суду Києва

Укрінформ
НАБУ відкрило кримінальне провадження стосовно голови Солом'янського суду Людмили Шереметьєвої, яка самоусунулася від своїх обов'язків у справі Насірова і розпустила суд, заблокувавши обрання йому запобіжного заходу.

Про це йдеться у відповіді НАБУ стосовно заяви народних депутатів про кримінальне правопорушення, передає "Українська правда".

В НАБУ повідомили, що заяву прийнято і за результатами її розгляду в Єдиний реєстр досудових рішень внесено відомості про вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.364 КК України, розпочато кримінальне провадження.

Раніше група народних депутатів передала в НАБУ заяву про порушення посадових обов'язків головою суду Солом'янського району Києва Шереметьєвою.

У заяві йдеться, що 5 березня Шереметьєва самоусунулася і не виконала свої посадові обов'язки - не призначила чергового суддю для розгляду клопотання захисту Насірова про відвід судді Олександра Бобровника, який вів засідання про обрання запобіжного заходу відстороненому голові ДФС Насірову.

Нагадаємо: 8 березня Солом'янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

16 березня за Насірова внесли заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-