Корчак не виключає, що сисадмін реєстру отримав вказівку гальмувати процес

Корчак не виключає, що сисадмін реєстру отримав вказівку гальмувати процес

Укрінформ
Голова НАЗК Наталія Корчак не виключає, що системному адміністратору реєстру е-декларацій ДП "Українські спеціальні системи" (УСС) могли дати вказівку не дуже поспішати з усуненням технічних недоліків у його функціонуванні. 

Про це Корчак заявила журналістам перед засіданням Кабінету міністрів у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Можливо, якби не було політичного аспекту навколо електронного декларування, на технічному рівні ми працювали б (з УСС. - Ред.). У нас немає у людських стосунках жодних непорозумінь... Я б дуже попросила відкинути політичний аспект у питанні функціонування реєстру. Я не виключаю, що, можливо, системному адміністратору дали вказівку (гальмувати процес. - Ред.)", - сказала Корчак. 

Вона ухилилася від відповіді на запитання, хто міг дати таку вказівку, повторивши: "Я не кажу, що хтось дав, я не виключаю". Водночас Корчак підкреслила, що не може відповідати за дії тих людей, які їй не підконтрольні, і зауважила, що НАЗК не може виконати роботу за системного адміністратора.

Корчак нагадала, що адміністратором реєстру є підприємство "УСС" в системі Держспецзв'язку, і акцентувала, що "це все державні організації". 

"На Prozorro є договір між НАЗК і системним адміністратором, у мене є договір, де чітко написані обов'язки системного адміністратора - оперативно усувати технічні збої і забезпечити безперебійну роботу реєстру. І всі пропозиції щодо вдосконалення апаратної частини ми виконали в повному обсязі. У нас є документи, які чітко засвідчують, що все, що вони нам запропонували, ми зробили на 100 відсотків - всі умови договору зі свого боку ми виконуємо", - наголосила голова Нацагентства. 

Вона також зауважила, що виконання цього договору не передбачає надання безкоштовних послуг, "за все сплачуються державні кошти, і вони (УСС. - Ред.) отримують ті кошти, які вони в нас попросили", - резюмувала Корчак. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-