РФ може використати навчання

РФ може використати навчання "Запад-2017" для прямої агресії або диверсій - Парубій

Укрінформ
Спільні російсько-білоруські навчання "Запад-2017", які відбудуться восени, може бути використано для прямої агресії або диверсійних дій проти України.

На цьому під час VIII сесії Міжпарламентської асамблеї України, Польщі та Литви у Варшаві заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

"Цьогорічні військові навчання "Запад-2017" викликають занепокоєння в Україні... Не слід відкидати найгіршого сценарію: використання навчань як мінімум для дискредитації Білорусі, а як максимум - здійснення прямої агресії чи диверсійної підривної діяльності з території Білорусі проти нашої держави", - наголосив Парубій.

Голова ВРУ зазначив, що Україна має протяжний кордон з Білоруссю, і Київ не може розглядати свої відносини з Мінськом окремо від проблем російської агресії проти України.

"І дуже важливо, щоб наступ на Україну не почався одночасно як території РФ, так і території українсько-білоруського кордону", - підкреслив Парубій.

Також спікери парламентів України, Польщі та Литви покритикували владу Білорусі за порушення прав людини, брутальні переслідування активістів і порушення прав на мирні зіткнення, що спостерігалося упродовж останніх днів в РБ. На їх переконання, Захід має чітко висувати Мінську свої вимоги щодо поваги до базових демократичних цінностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-