Поправки до Трудового кодексу: Геращенко обіцяє довести Раді їх важливість

Поправки до Трудового кодексу: Геращенко обіцяє довести Раді їх важливість

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко має намір довести важливість своїх антидискримінаційних поправок до проекту Трудового Кодексу профільному комітету і нардепам.

Про це вона написала у Facebook.

"Важливо! Тільки-но мала розмову з головою парламентського комітету з питань соцполітики Людмилою Денисовою, яка поінформувала, що до проекту Трудового Кодексу було внесено більше 1900 поправок. І комітет розглянув ще далеко не всі, він у процесі вивчення і розгляду цих поправок. Наступне засідання комітету, на якому продовжиться дискусія саме з поправок до проекту Трудового Кодексу - у квітні, там продовжать розглядати в тому числі й антидискримінаційні поправки. Закликала всіх авторів поправок прийти. Я, як автор антидискримінаційних поправок, обов'язково буду на комітеті і вірю, все буде добре, ми доведемо їх важливість і членам комітету, і сесійній залі", - переконана Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на прес-секретаря Президента Святослава Цеголка, рішення парламентського комітету вилучити з проекту нового Трудового кодексу так звані антидискримінаційні норми, що суперечить зобов'язанням України в рамках отримання безвізу з ЄС, не буде підтримано ані Верховною Радою, ані Президентом.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці 2014 року до парламенту був внесений проект нового Трудового кодексу України, який згодом був відкликаний на доопрацювання. Остаточний варіант Кодексу підтриманий профільним комітетом у травні 2015 року.

5 листопада 2015 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект Трудового кодексу. Однак, одна з поправок, що стосувалася заборони дискримінації у трудовій сфері й була однією з ключових вимог щодо надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом, депутатами не була підтримана. Її розгляд має відбутися у другому читанні.

15 березня 2017 року профільним комітетом ВР на своєму засіданні було розглянуто проект Трудового кодексу і рекомендовано до ухвалення. Комітет проігнорував 22 з 59 рекомендацій, наданих у 2016 році Міжнародною організацією праці для України. Зокрема, йдеться про вимогу недопущення дискримінації жінок, неповнолітніх; зловживання правами роботодавців тощо.

Нині основу трудового законодавства України складає Кодекс законів про працю, прийнятий у 1971 році. За цей час було прийнято понад 60 законів про внесення змін до КЗпП, внаслідок цього із 265 статей та преамбули, що містились у першій редакції Кодексу, суттєвих змін зазнало 235 статей, деякі із них - неодноразово.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-