США запровадили нові санкції проти російських підприємств

США запровадили нові санкції проти російських підприємств

Укрінформ
Держдеп США запровадив санкції проти кількох російських навчальних і оборонних підприємств, а також продовжив термін обмежень щодо низки компаній, які вже перебувають у списку санкцій.

Як повідомляє BBC, розширено санкції щодо "Росборонэкспорт", зовнішньоекономічного об'єднання «Авіаекспорт», НВО «Базальт», НВО "Конструкторське бюро машинобудування" та 150-го авіаремонтного заводу, що вже перебувають під обмежувальними заходами.

Тепер, крім виробничих підприємств, санкції поширилися і на навчальні заклади, що готують кадри для авіації. Це Ульяновський інститут цивільної авіації, Уральський тренувальний центр цивільної авіації і Військово-повітряна академія імені Жуковського і Гагаріна.

Окрім російських компаній, передає Голос Америки, в санкційний список потрапили підприємства, організації і приватні особи з Китаю, ОАЕ, Північної Кореї, Сирії та Туреччини. Загалом, як уточнюється в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, жорсткі заходи введені проти 30 іноземних компаній.

11 з них викриті в «постачанні спеціальних матеріалів для програми Ірану з розробки і створення балістичних ракет», решта – в тому, що вони постачали або отримували з Сирії, Ірану і КНДР матеріали і технології, які могли бути використані для створення зброї масового ураження і ракетної техніки.

Термін санкцій - два роки. Державним організаціям і відомствам США заборонено вступати в ділові відносини з цими організаціями, купувати у них товари або послуги, продавати оборонні технології, техніку подвійного призначення і надавати фінансову і технічну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-