Вороненков знав про взаємодію РФ з

Вороненков знав про взаємодію РФ з "Беркутом" під час Майдану - Пономарьов

Укрінформ
Убитий екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков мав інформацію про взаємодію російських військ спецпризначення з "Беркутом" та іншими українськими силовиками під час Майдану.

Про це заявив колишній депутат Державної думи Ілля Пономарьов в ефірі "Еспресо.TV"

"Більш важливим було те, що Денис мав інформацію про війська спеціального призначення - у нього там були різні знайомі. Він розповідав про їх взаємодію з "Беркутом", з українським спецназом у період Майдану. І що, скоріше за все, вилилося в стрілянину. Але конкретних подробиць я не знаю і сам я подібною інформацією не володію", - зазначив колишній російський депутат.

Він припустив, що цю інформацію Вороненков устиг розповісти слідчим Головної військової прокуратури України.

Як повідомлялося, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва. Його охоронець поранив нападника, хоч і сам зазнав поранення. Кілера госпіталізували, однак у лікарні він помер.

Радник міністра внутрішній справ народний депутат Антон Геращенко повідомив, що стрілець - громадянин України 1988 року народження Павло Паршов. Він народився в Севастополі, був завербований російськими спецслужбами. Паршов з 2011 року перебував у розшуку.

Колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков восени 2016 року виїхав із Росії через кримінальне переслідування. Разом із дружиною, оперною співачкою та екс-депутатом Держдуми Марією Максаковою, він перебрався в Україну, у грудні отримав українське громадянство.

3 березня цього року Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт Вороненкова.

Денис Вороненков був одним з головних свідків у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-