Всеукраїнська рада церков проти ратифікації Стамбульської конвенції

Всеукраїнська рада церков проти ратифікації Стамбульської конвенції

Укрінформ
Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) виступає проти ратифікації Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульська конвенція).

Про це під час круглого столу в Укрінформі заявив головуючий у ВРЦіРО Михайло Паночко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Всеукраїнська рада церков зробила два звернення - до Голови Верховної Ради Андрія Парубія і до голови комітету ВР України з питань соціальної політики Людмили Денісової. В цих зверненнях ми висловили нашу чітку позицію стосовно ратифікації Стамбульської конвенції. Всеукраїнська рада пропонує вважати недоцільним ратифікацію Стамбульської конвенції (законопроект №0119)», - сказав Паночко.

Він пояснив, що, на думку представників ВРЦіРО, цей документ не передбачає можливості застережень щодо окремих її положень, які стосуються поняття гендеру у його розумінні як чоловіча та жіноча статі, що несе в собі неприпустимі загрози для інституту сім'ї та подружжя в Україні.

«Ми зробили ці звернення, маємо надію, що нас почують. У цих документах висловлена відповідна позиція Всеукраїнської ради церков», - резюмував Паночко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-