Порошенко не сумнівається, що сподівання від судової реформи виправдаються на 100%

Порошенко не сумнівається, що сподівання від судової реформи виправдаються на 100%

Укрінформ
Очікування українського суспільства і світу щодо реформування судової гілки влади будуть 100% виправдані.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час засідання Ради з питань судової реформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Де-факто конституційна реформа не просто проголосована, не просто почалася її імплементація, ми вже на завершальному етапі щодо створення нового Верховного Суду. І я хотів би подякувати всім, хто долучився до цього процесу, і в першу чергу Вищій кваліфікаційній комісії суддів, Вищій раді правосуддя. І немає жодного сумніву, що ті величезні очікування, які сьогодні демонструє і українське суспільство, і світова громадськість щодо реформування судової гілки влади, вони 100% будуть виправдані», - заявив Порошенко.

Він підкреслив, що особисто покладає надії на те, що найближчим часом "новий Верховний Суд запрацює, реалізуючи і захищаючи право українського народу на справедливий суд".

Також президент заявив, що законопроект щодо функціонування нового Верховного Суду України буде визнаний як невідкладний. 

«Звертаюся до Верховної Ради, щоби найближчим часом після підписання, я його (законопроект - ред.) визначу як невідкладний, розглянули ці зміни до законодавства і зробили свій внесок в прискорення роботи нового Верховного Суду України», - заявив Порошенко.

Він зауважив, що зміни до законодавства, які забезпечують процесуальні можливості, необхідні для функціонування нового Верховного Суду, уже напрацьовані й сьогодні будуть розглянуті на засіданні Ради з питань судової реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-