Гройсман на власному прикладі пояснив Садовому, що робити зі сміттям

Гройсман на власному прикладі пояснив Садовому, що робити зі сміттям

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман не розуміє, чому Львівський голова, який уже понад 10 років обіймає посаду мера, досі не зміг вирішити пробему зі сміттям у місті.

Про це глава уряду сказав під час робочої наради з міськими, селищними та сільськими головами у рамках засідання правління Асоціації міст України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені дуже болить, що за 11 років Ви не вирішили цю проблему», - сказав Гройсман.

Він нагадав, що свого часу обіймав посаду міського голови Вінниці, але проблему подібного роду вирішити зміг. Тепер сміттєвий полігон на Вінниччині – чи не єдиний в Україні, де відходи сортуються, відправляються на переробку та захоронюються згідно з усіма міжнародними нормами.

«І повірте, мені ніхто не допомагав», - додав Гройсман.

Прем’єр-міністр ще взимку звертався до мера Садового та голови ОДА Олега Синютки з проханням пришвидшити свої дії і перейти до реального налагодження ситуації зі сміттям.

«Я готовий допомагати надалі вирішувати цю проблему. Але те, що відбулося, точніше не відбулося, за 10-11 років у Львові — це вже факт. Я просто називаю речі своїми іменами», - сказав Гройсман.

Звісно, зазначив Прем’єр, інші міста мають допомагати Львові у його біді.

«Але я точно знаю, що кожний із присутніх тут голів запитає у вас, Андрію Івановичу: скільки ви будете возити мені сміття — місяць, півроку чи рік? Бо кожен з них переживає за своїх мешканців, виборців, за те, що вони йому скажуть за те, що він засипає свої полігони львівським сміттям», - підкреслив глава уряду.

Перед цим Львівський міський голова Андрій Садовий попросив Прем’єр-міністра допомогти врегулювати ситуацію з вивезенням з міста сміття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-