Сміттєвий колапс у Львові: Садовий знову просить допомоги Гройсмана

Сміттєвий колапс у Львові: Садовий знову просить допомоги Гройсмана

Укрінформ
Львівський міський голова Андрій Садовий попросив Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана допомогти врегулювати ситуацію з вивезенням з міста сміття.

Із цим прохання він звернувся до глави уряду під час робочої наради з міськими, селищними та сільськими головами у рамках засідання правління Асоціації міст України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я прошу вас, пане Прем’єр-міністр, у продовження нашої розмови прийняти відповідні рішення, щоб Львів отримав допомогу не на тиждень часу, як це було тоді, коли нам допомогли вивезти сміття, а щоб ми могли до початку рекультивації мати можливість нормально вивозити наші відходи кожного дня», - сказав Садовий.

Він нагадав, що у деяких містах влада ухвалила рішення заборонити приймати відходи зі Львова.

«Завтра, не дай Боже, така сама біда може статися будь-якому місті. Якщо не будемо разом, буде проблема», - підкреслив Садовий.

Тим більше, відзначив мер, Держспоживслужба вже попередила його про те, що ситуація у місті є поганою. Станом на ранок 14 березня у Львові не вивезено 25% майданчиків, а це загрожує погіршенням санітарно-епідеміологічної ситуації в місті.

Львівський голова додав, що проблема буде вирішена, але зробити це за один день не вдасться. Французький уряд ухвалив рішення надати грант у розмірі 650 тисяч євро на повний пакет проектної документації щодо закриття та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Всі роботи, за умовами гранту, виконає французька компанія «Еджіс», яка має досвід розробки проекту рекультивації та нагляду за роботами на одному з найбільших в Європі сміттєвих полігонів у Марсель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-