Пашинський сказав, кого підтримає НФ на пост аудитора НАБУ

Пашинський сказав, кого підтримає НФ на пост аудитора НАБУ

Укрінформ
Парламентська фракція "Народний фронт" візьме участь у голосуванні за кандидатуру на посаду аудитора НАБУ від Верховної Ради і підтримуватиме обох кандидатів - Найджела Брауна і Роберта Сторча.

Про це журналістам сказав член фракції Сергій Пашинський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша фракція буде голосувати сьогодні, і сподіваюся, що вистачить здорового глузду терміново сформувати цей орган НАБУ. Ми визначилися, ми будемо підтримувати обидві кандидатури: яка набере найбільше голосів, та і буде", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, питання про призначення представника Верховної Ради в комісії з аудиту НАБУ стоїть у порядку денному на пленарному засіданні на вівторок. Минулого тижня парламент не зміг внести його до порядку денного, оскільки забракло голосів.

У четвер, 16 березня, частина членів комітету з питань протидії та запобігання корупції - представники від БПП, НФ та "Відродження" - рекомендували на розгляд парламенту дві кандидатури на посаду аудитора НАБУ, зокрема Найджела Брауна.

Після цього голова комітету Єгор Соболєв заявив про нелегітимність зборів за участю 13-ти членів комітету, які вирішили "самостійно зібратися" 16 березня і проголосувати за кандидатури на посаду аудитора НАБУ. На цих зборах 12 членів комітету проголосували за винесення цього питання у сесійну залу, однак депутати на пленарному засіданні не змогли його внести до порядку денного.

Після цього у п'ятницю, 17 березня, комітет знову зібрався для обговорення цього питання, однак забракло кворуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-