У Росії

У Росії "паспорти" ОРДЛО прирівняли до українських документів

Укрінформ
Російська влада не дала жителям "ДНР" і "ЛНР" спрощений порядок перебування на території країни. Люди з "паспортами" ОРДЛО в РФ прирівняні до громадян України і кожні 90 днів мають залишати Росію.

Про це "РБК" розповіли джерела в російському МВС і в Держдумі.

Співрозмовник видання в парламенті нагадав, що в указі президента РФ Путіна йдеться про жителів окремих районів Донецької та Луганської областей України, відтак на них мають поширюватися ті ж правила, що й на громадян України. "Указ був підписаний, а підзаконні акти відомства не виробили ще", — додав він.

Заступник керівника управління з питань міграції ГУ МВС Володимир Іванов підтвердив, що Росія вважає власників "паспортів" ОРДЛО "все одно іноземцями, громадянами України". "Вони приїжджають, знаходяться тут 90 днів, потім на такий же строк повинні виїхати", — уточнив він. На офіційний запит про те, якими документами регулюється перебування власників "документів Л/ДНР" у Росії, у МВС на момент виходу матеріалу "РБК" не відповіли.

Водночас видання цитує одного з бойовиків "ДНР", який зазначив, що "на практиці при проходженні кордону власники "паспортів ДНР і ЛНР" не заповнюють міграційну карту" при в'їзді в Росію.

Як повідомлялося, Путін своїм указом визнав дійсними "документи Л/ДНР", що посвідчують особу.

На початку березня "Ощадбанк" почав обслуговувати клієнтів з "паспортами" ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-