Уряд почав відбір свого аудитора для НАБУ

Уряд почав відбір свого аудитора для НАБУ

Укрінформ
Кабінет міністрів України почав відбір свого аудитора для Національного антикорупційного бюро.

Про це йдеться в Фейсбуці Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

"Розпочали відбір аудитора для НАБУ від Кабміну. Олександр Саєнко і Павло Петренко (міністри Кабінету міністрів та юстиції - ред.) зустрілись із представниками громадськості щодо відкритого відбору представника від уряду до складу комісії, яка буде проводити незалежну оцінку роботи НАБУ", - зазначив Прем'єр.

Він наголосив, що дуже важливо, аби цей відбір був максимально прозорим, щоб обрати "достойного і професійного кандидата із бездоганною репутацією і професійними навичками".

"Очікую на конструктивний діалог влади і громадськості та обрання по-справжньому відповідального представника", - підкреслив Гройсман.

Як нагадав Саєнко, відповідно до Закону України "Про Національне антикорупційне бюро України", Президент України, Верховна Рада України та Кабінет Міністрів України щороку визначають по одному члену комісії з числа осіб, які мають значний досвід роботи в органах досудового розслідування, прокуратури, судах за кордоном чи міжнародних організаціях, володіють необхідними знаннями та навичками для проведення такої оцінки (аудиту), а також мають бездоганну ділову репутацію.

Нагадаємо, у Верховній Раді поки не змогли обрати свого аудитора до НАБУ. 23 лютого відповідне голосування провалилося, а 17 березня профільний комітет Ради не зміг зібратися. Глава антикорупційного комітету Єгор Соболєв заявив, що може зібрати нардепів позачергово 20 березня, аби нарешті обрати аудитора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-