Насіров назвав

Насіров назвав "конструктивним" допит у НАБУ

Укрінформ
Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров не має претензій до сьогоднішнього допиту в Національному антикорупційному бюро і вважає, що він пройшов конструктивно.

Про це Насіров заявив у коментарі журналістам після допиту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що допит пройшов достатньо конструктивно, ми на цей конструктив були націлені... Я впевнений, що і детективи НАБУ, і прокурори САП можуть сказати те ж саме", - сказав Насіров.

Водночас він зауважив, що претензій до проведеного допиту у нього немає.

"Я дуже налаштований, і для мене це особисто важливо, щоб ми конструктивно відпрацювали всі матеріали по справі... Тому що треба зараз швидко розставити всі крапки над всіма буквами, чи було щось зроблено, чи не було зроблено взагалі", - додав Насіров.

Водночас відсторонений голова ДФС висловив сподівання, що слідство "достатньо швидко зможе розібратися у цій справі".

"Повірте, я дуже не хочу, щоб ця справа затягувалася взагалі", - наголосив Насіров.

Раніше у п'ятницю Укрінформ повідомляв, що відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров прибув на слідчі дії до Національного антикорупційного бюро.

16 березня дружина та тесть Насірова внесли грошову заставу, визначену ухвалою слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 7 березня 2017 року в розмірі 100 млн грн на відповідний спеціальний рахунок.

7 березня Солом'янський районний суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави 100 млн грн, хоча Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила встановити грошову заставу у розмірі 2 млрд грн.

Насірова підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр», що спричинило державі шкоду близько 2 млрд грн.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила, що Насіров має угорське громадянство. Були відомості й про те, що він має громадянство Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-