Антикорупційний комітет Ради може зібратися позачергово через аудитора НАБУ

Антикорупційний комітет Ради може зібратися позачергово через аудитора НАБУ

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції може зібратися позачергово у понеділок, 20 березня.

Таку ініціативу висловив народний депутат Віктор Чумак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Давайте ми організовуємо підписи для того, щоб зібрати Комітет в понеділок і провести повноцінне засідання комітету у зв'язку з цією постановою (про визначення кандидата від Верховної Ради на аудитора НАБУ - авт.). Мене дуже хвилює ця постанова, яка може бути протиснута", - сказав Чумак і його підтримали інші нардепи, які також прийшли на засідання.

У свою чергу голова Комітету Єгор Соболєв повідомив, що він виконає законодавство і якщо буде звернення третини членів Комітету, підпише рішення про проведення позачергового засідання у понеділок, 20 березня.

Він додав, що у понеділок о 15.00 год відбудеться засідання робочої групи Комітету "з підготовки рішення щодо звільнення від подання е-декларацій тих солдатів, які стоять на лінії фронту".

Соболєв пояснив, що о 15.00 відбудеться робоча група, а комітет проведе чергове засідання, якщо не буде звернення третини нардепів, у середу 22 березня.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні мало відбутися засідання Антикорупційного комітету, яке Єгор Соболєв скликав на вимогу деяких нардепів з БПП та «Народного фронту». Проте ті ж нардепи вчора вже збиралися на засідання і підтримали дві кандидатури на аудитора НАБУ від Верховної Ради, а саме Роберта Сторча та Найджела Брауна.

У той же день, 16 березня, Голова Верховної Ради Андрій Парубій поставив на голосування включення цієї постанови до порядку денного. Проте його пропозицію тоді підтримали лише 205 нардепів з мінімально необхідних 226 голосів.

На сьогоднішнє засідання Комітету зібрались лише 9 нардепів, а для кворуму необхідно 13.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-