ОБСЄ обіцяє збільшити кількість спостерігачів в Україні

ОБСЄ обіцяє збільшити кількість спостерігачів в Україні

Укрінформ
Керівники Організації з безпеки і співпраці в Європі привітали продовження мандату Спеціальної моніторингової місії в Україні і пообіцяли збільшити її.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в штаб-квартирі ОБСЄ у Відні.

«Переконаний, що діяльність місії тепер може бути збільшена, що підвищить доступність для моніторингу і його точність», - заявив чинний голова організації, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц.

Він висловив задоволення тим, що інтенсивні консультації з міністрами закордонних справ України і Росії «принесли бажаний спільний результат». Таким він вважає, зокрема, рішення збільшити число спостерігачів і виробити план поліпшення технічної оснащеності СММ, включно з інфрачервоними камерами, акустичними сенсорами і безпілотниками, що «загострить зір і слух міжнародного співтовариства на сході України».

Курц висловив стурбованість тим, що в останні тижні ситуація на сході знову стала вкрай вибухонебезпечною, в інші дні спостерігачі фіксують більше тисячі порушень режиму тиші.

Зараз на Донбасі виконують свою місію більше 700 спостерігачів з 44 країн.

«Прийняте на основі консенсусу 57 країн-членів ОБСЄ рішення про продовження мандата місії та виділення їй адекватного фінансування відображає нашу спільну відданість СММ і визнання видатної роботи наших спостерігачів на місцях», - сказав чинний голова Організації.

Подякував учасникам засідання і генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр. Він підкреслив, що країни-учасниці взяли на себе зобов'язання і тепер «потрібні зобов'язання від сторін на місцях».

Як вже повідомлялося, 16 березня на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні мандат СММ ОБСЄ в Україні був продовжений на один рік - до 31 березня 2018 року з бюджетом в 105,5 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-