Закон про заочне правосуддя дозволить судити не лише Януковича, а й Шойгу - ГПУ

Закон про заочне правосуддя дозволить судити не лише Януковича, а й Шойгу - ГПУ

Укрінформ
Прийняття законопроекту №5610 про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо заочного засудження дасть змогу розпочати судовий процес по 160 справах, включаючи 20 генералів РФ і міністра оборони Росії.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, якого цитує його прес-секретар Лариса Сарган.

"Генпрокурор наголосив, що прийняття даного законопроекту дозволить розпочати судовий процес по 160 справах, які перебувають в суді, в заочному порядку. Включаючи екс-президента Януковича. Включаючи десятки - а будуть сотні - зрадників Криму. Включаючи 20 генералів Російської Федерації і міністра оборони Російської Федерації", - написала вона.

Під час підготовки законопроекту до другого читання були виключені "найделікатніші" питання. Це стосується можливості вручення повісток через ЗМІ, продовження граничного строку тримання під вартою і досудового розслідування до 18 місяців.

Фк повідомляв Укрінформ, у четвер народні депутати проголосували вцілому законопроект №5610 про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального провадження), ухвалити який раніше закликав генпрокурор Юрій Луценко.  

Законом надається можливість здійснювати виклик особи, яка перебуває за межами України, шляхом надіслання повістки за останнім відомим місцем її проживання чи перебування та обов’язкового публікування в друкованих ЗМІ Кабінету Міністрів або Верховної Ради України та на офіційному веб-сайті органу, що здійснює досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-