Рада ухвалила Закон про заочне засудження

Рада ухвалила Закон про заочне засудження

Укрінформ
Народні депутати ухвалили закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального провадження), ухвалити який раніше закликав генпрокурор Юрій Луценко.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 252 народні депутати.

Законом надається можливість здійснювати виклик особи, яка перебуває за межами України, шляхом надіслання повістки за останнім відомим місцем її проживання чи перебування та обов’язкового публікування в друкованих ЗМІ Кабінету Міністрів або Верховної Ради України та на офіційному веб-сайті органу, що здійснює досудове розслідування.

Змінами до статті 197 КПК до 18 місяців збільшується максимально допустимий строк тримання під вартою для випадків, коли йдеться про особливо складні кримінальні провадження щодо особливо тяжких злочинів, скоєних організованими групами, злочинним організаціями. 

Також  змінами до статей 219 та 294 (внаслідок виняткової складності кримінального провадження або наявності виняткових обставин: складні комісійні або комплексні експертизи тощо) передбачається можливість продовження Генеральним прокурором України строку досудового розслідування до 18 місяців.

Фото: Багмут Павло

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-