Луценко: Ми зібрали достатньо доказів держзради Януковича

Луценко: Ми зібрали достатньо доказів держзради Януковича

Укрінформ
Генпрокуратура має достатньо доказів для доведення вини екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Про це заявив на прес-конференції генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зібрали достатньо доказів цієї ганебної зради, які має вивчити і оцінити наш суд. У нас це відбувається згідно з європейськими цивілізованими стандартами. Вину буде доведено у відкритому і змагальному судовому процесі", - сказав він.

За словами генпрокурора, одним з доказів вини Януковича є його лист на ім`я президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська в Україну. У ході прес-конференції журналістам продемонстрували відеозапис виступу представника РФ Віталія Чуркіна у Раді безпеки ООН про те, що Путін отримав лист-прохання Януковича від 1 березня. Чуркін на відео також показує "фотокопію" оригіналу листа Януковича.

Крім того, було продемонстроване відео, на якому Путін заявляє про прохання Януковича ввести війська, а також два виступи екс-президента, де він розповідає, як писав відповідні прохання в Росію. 

"Даних доказів достатньо для доведення вини Януковича, будуть представлені всі свідки, документи, речові докази, фото-відео докази", - додав Луценко.

Як повідомлялося, сьогодні Головна військова прокуратура направила до Печерського райсуду обвинувальний акт у справі про державну зраду екс-президента Януковича. 13 березня у адвокатів Януковича закінчився встановлений судом термін ознайомлення зі справою.

20 січня 2017 року слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва задоволено клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою Януковича В. Ф. у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України. Крім того, у прокуратури є санкція на його затримання.

Під час допиту Януковича у справі колишніх бійців "Беркута" 28 листопада 2016 р. генпрокурор Юрій Луценко оголосив Януковичу підозру в держзраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-