Справу про держзраду Януковича може розглянути суд присяжних

Справу про держзраду Януковича може розглянути суд присяжних

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко не виключає ймовірності того, що справу про державну зраду екс-президента Віктора Януковича може розглядати суд присяжних.

Про це він повідомив журналістам на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Може виникнути питання і про суд присяжних. Нинішній закон дає таку можливість для захисту. Тому ми готові і до цього", - сказав Луценко.

Він зазначив, що у столиці є низка судів, готових проводити суди присяжних, є списки людей, які можуть бути у разі відповідного клопотання та рішення суду залучені до цього процесу.

Як повідомлялося, 20 січня 2017 року слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва задоволено клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою Януковича В. Ф. у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) КК України. Крім того, у прокуратури є санкція на його затримання.

Під час допиту Януковича у справі колишніх бійців "Беркута" 28 листопада 2016 року генпрокурор Юрій Луценко оголосив йому підозру у держзраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-