Швеції цікавий бойовий досвід України

Швеції цікавий бойовий досвід України

Укрінформ
Україна і Швеція посилюватимуть взаємодію у сфері протидії гібридним загрозам.

Такої домовленості досягнуто під час відвідання віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе Міжнародного центру Збройних сил Королівства Швеція (SWEDINT), повідомляє Урядовий портал.

"Ми вкрай зацікавлені у зміцненні спроможностей ЗС Швеції, нашої обороноздатності. Ми готові активно вивчати досвід України для використання у навчанні", - зазначив представник Центру.

На зустрічі також було обговорено питання безпекової взаємодії Швеції з міжнародними організаціями - ООН, НАТО, та ЄС.

У рамках візиту Климпуш-Цинцадзе до SWEDINT, на базі якого тренуються й українські військовослужбовці, було також проведено зустріч із представниками Скандинавського центру з гендерних питань. Ішлося, зокрема, про проблематику гендерних підходів та гендерної рівності у збройних силах та представлено механізми, через які Швеція реалізує на національному рівні гендерні питання у оборонно-безпековому секторі.

Віце-прем’єр-міністр, яка нещодавно отримала додаткові повноваження координації політики гендерної рівності, підкреслила необхідність розширення участі українських військових у навчальних курсах Центру.

Крім того, під час візиту до Швеції Климпуш-Цинцадзе зустрілася зі спікером риксдагу Урбаном Аліном, якого поінформувала про перебіг реформ в Україні, зокрема у сфері децентралізації, державних закупівлях та антикорупційних діях.

"Урбан Алін виявив велику зацікавленість у цих питаннях, а також висловив занепокоєння щодо безпекової ситуації на cході України, що загострилася останнім часом. Він запевнив у цілковитій підтримці Швецією життєво важливих перетворень у нашій державі", - зазначає прес-служба Кабміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-