Сироїд каже, що закрила засідання Ради цілком законно

Сироїд каже, що закрила засідання Ради цілком законно

Укрінформ
Заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд заявляє, що сьогодні діяла в межах законодавства, а ініціювати її відставку - це право будь-якого депутата чи фракції.

Про це вона заявила на брифінгу в кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це (ініціювання відставки. - Ред.) право будь-якого депутата, тим більше депутатської фракції. Нехай вирішує парламентська зала», - сказала віце-спікер.

Сироїд зазначила, що, закриваючи достроково пленарне засідання, вона діяла виключно в межах Конституції та закону про Регламент Верховної Ради. Зокрема, нардеп пояснила, що поліцейські можуть увійти до сесійної зали тільки після того, як парламент їх запросить.

Як повідомляв Укрінформ, головуюча на пленарному засіданні у середу віце-спікер Оксана Сироїд достроково закрила пленарне засідання. Після цього парламентська коаліція провела збори у сесійній залі, де з парламентської трибуни виступили поліцейські - учасники інциденту під Слов'янськом за участю народного депутата Володимира Парасюка.

Заступник голови фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук заявив, що в парламенті буде ініційоване питання про відставку Сироїд з посади віце-спікера. 

Оксана Сироїд обрана до парламенту за партійними списками «Самопомочі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-