Рада закрилась після вимоги НФ запросити до зали поліцейських

Рада закрилась після вимоги НФ запросити до зали поліцейських

Оновлено
Укрінформ
Заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд після перерви у пленарному засіданні надала слово для виступу депутату від «Народного фронту» Юрію Березі, а після цього достроково закрила пленарне засідання.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Береза у своєму виступі наголосив на неприпустимості дій «одного народного депутата», який, за його словами, бив поліцейського у Краматорську. Береза зажадав запросити до пленарної зали поліцейських та представників Національної гвардії, які б могли розповісти про цей інцидент.

«Один народний депутат сказав, що начальник Краматорської поліції Олександр Малиш, боєць полку «Дніпро-1», тяжко поранений з Іловайську, з того світу повернувся до життя, пройшовши підготовку поліцейського і очолив поліцію Краматорська, він є взірцем поліцейського. Народний депутат, який прикриваючись своїм мандатом, своїм посвідченням дозволив собі бити працівників поліції», - сказав депутат.

Він висловив обурення тим фактом, що народний депутат розпускає руки щодо тих, хто не захищений перед ним.

Свою заяву Береза оголошував в оточенні колег із фракції.

Після того як Сироїд закрила засідання, депутати залишилися біля трибуни, представники інших фракцій теж не розходяться.

Наразі в ложі президії на місці Голови ВР стоїть лідер фракції БПП Ігор Гринів і перевіряє, чи працює мікрофон.

Як повідомлялося, у Слов'янську на блокпосту близько 19:00 14 березня стався конфлікт між правоохоронцями за участю нардепа Володимира Парасюка і прихильників блокади. В результаті конфлікту 7 співробітників поліції опинилися в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.

Поліція звернулася до Генпрокуратури з проханням дати оцінку діям народного депутата Парасюка, під керівництвом якого було скоєно напад на правоохоронців на посту при в'їзді в Слов'янськ.

За цим фактом слідчим управлінням ГУНП у Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-