Пол Манафорт міг бути причетний до розстрілів на Майдані - ЗМІ

Пол Манафорт міг бути причетний до розстрілів на Майдані - ЗМІ

Укрінформ
Один із колишніх наближених соратників Дональда Трампа Пол Манафорт, який припинив свою роботу в команді ще кандидата в президенти в серпні минулого року, міг бути причетний до подій, пов'язаних з масовими вбивствами на Майдані в лютому 2014 року.

Про це пише у вівторок нью-йоркський кореспондент британського видання Independent на підставі листування дочок Манафорта.

"Колишній менеджер кампанії президента Трампа був звинувачений своєю ж власною дочкою в причетності до масових вбивств в Україні", - зауважується в публікації.

Пол Манафорт залишив президентську кампанію Дональда Трампа в серпні 2016 року, після того, як з'ясувалося, що він міг незаконно отримати $12 млн від Віктора Януковича, з яким він працював з 2004 року. Після цього ФБР, ЦРУ і АНБ розслідували можливість втручання російських спецслужб у президентські вибори в США.

Минулого місяця телефони двох дочок Манафорта – 31-річної Андреа і 34-річної Джессіки, були зламані, й деякі текстові повідомлення були вкрадені, які охоплювали період з жовтня 2012-го по вересень 2016 року. Тексти листувань потрапили на хакерський сайт "даркнет".

В одному з повідомлень, як писало видання Politico, Андреа Манафорт відправила своїй сестрі текст: "Не обманюй себе, ті гроші, що ми маємо – в крові". У цьому зв'язку припускається, що Андреа мала на увазі, що її батько був якимось чином причетний до розстрілів на Майдані в лютому 2014 року. Цей інцидент стався напередодні втечі Януковича в Росію, де він мав тісні зв'язки з президентом Путіним, нагадується в публікації.

За інформацією іншого видання, The New York Daily News, Андреа написала ще одне повідомлення сестрі: "Чи знаєш ти, чия це була стратегія, яка стала причиною того, що цих людей підняли та перебили?"

"В Україні вже повідомили про те, що ці повідомлення будуть розслідувані", - зауважує видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-