«План Манафорта» передбачав повернення Януковича до України - ЗМІ

«План Манафорта» передбачав повернення Януковича до України - ЗМІ

Укрінформ
Костянтин Кілімнік, якого називають "людиною" Пола Манафорта в Києві, повідомив, що він інформував його про події в Україні під час президентських перегонів у США торік, а «план Манафорта» передбачав повернення Віктора Януковича до України.

Про це він розповів у інтерв'ю RFE / RL.

Кілімнік поінформував, що почав працювати на Манафорта в 2005 році.

За словами Кілімніка, під час виборів у 2016 році в США він говорив з Манафортом, який на той час був членом передвиборного штабу Дональда Трампа, "кожні пару місяців".

"Я інформував його про Україну", - сказав він.

Як зазначив Кілімнік, після перемоги Януковича на виборах у 2010 році Манафорт проводив в адміністрації президента 90% свого часу в Україні.

За словами Кілімніка, у листопаді 2013 року Манафорт у його присутності радив Януковичу довіритись ЄС. "Ви маєте довіряти європейцям, а далі по дорозі ви врегулюєте відносини з РФ, і все буде добре". Однак Янукович його не дослухався, додав Кілімнік.

Востаннє Манафорт відвідав Україну в 2015 році, розповів Кілімнік, наголосивши, що той не має жодних зв'язків із Росією.

Кілімнік також повідомив, що він підготував план відновлення миру в Україні після майже трирічного збройного конфлікту з Росією. За його словами, документ мав назву "План Маріуполь" і передбачав повернення Віктора Януковича до України, як регіонального лідера, який керував би Донецькою і Луганською областями.

Як повідомлялося раніше, Манафорт організував таємну операцію з лобіювання у Вашингтоні Партії регіонів під час правління Януковича.

Раніше видання "The New York Times" повідомило про те, що український парламентар від "Радикальної партії Олега Ляшка" Андрій Артеменко підготував план з урегулювання конфлікту на Донбасі. План Артеменка передбачає, серед іншого, проведення референдуму про здачу Росії в "оренду" на 50-100 років анексованого нею Криму в обмін на виведення російських військ з Донбасу. За даними газети, цей план був переданий на початку лютого екс-радникові президента США Майклу Флінну за тиждень до його відставки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-