Справу про держзраду Януковича передали до суду - Луценко

Справу про держзраду Януковича передали до суду - Луценко

Укрінформ
Головна військова прокуратура направила до Печерського райсуду обвинувальний акт у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Про це заявив журналістам генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу

"Сьогодні, як і обіцяли, ми передали обвинувальний акт відносно Януковича до суду. Вперше суд розгляне справу стосовно лідера, якого обрала нація. Суд винесе свій вердикт не через 50, не через 100 років після зради, а по гарячих слідах скоєного важкого злочину - державної зради", - сказав він.

За словами Луценка, під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів, щоб довести винуватість Януковича у суді.

Інтереси обвинувачення в суді представлятиме військовий прокурор Руслан Кравченко.

Глава ГПУ також нагадав, що 13 березня у адвокатів Януковича закінчився встановлений судом термін ознайомленні зі справою.

Як повідомлялося, 20 січня 2017 року слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва задоволено клопотання Головної військової прокуратури ГПУ та надано дозвіл на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою Януковича В. Ф. у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) КК України. Крім того, у прокуратури є санкція на його затримання.

Під час допиту Януковича у справі екс-беркутівців 28 листопада 2016 р. генпрокурор Юрій Луценко оголосив йому підозру у держзраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-