Адвокати відмовилися отримати обвинувачення в держзраді Януковича

Адвокати відмовилися отримати обвинувачення в держзраді Януковича

Укрінформ
Захист екс-президента Віктора Януковича заявляє про неправомірну спробу представників Головної військової прокуратури вручити обвинувальний акт у справі про державну зраду.

Про це йдеться у прес-релізі, поширеному адвокатським об'єднанням  «Aver Lex».

"Захистом Віктора Януковича зафіксовано спробу неправомірної передачі обвинувального акту у справі про державну зраду - документ адвокатами через його незаконність не отримано", - цитує прес-служба адвоката  Віталія Сердюка.

Він також заявив, що з 9 березня досудове розслідування у справі про державну зраду відбувається за загальною процедурою, оскільки Генпрокуратура РФ повідомила про місцезнаходження Януковича.

«Починаючи з моменту отримання, тобто з 9 березня 2017 року, Генеральною прокуратурою України в порядку міжнародного співробітництва відповіді від Генеральної прокуратури Російської Федерації, досудове розслідування у справі про державну зраду відбувається за загальними правилами. Це пов'язано з тим, що цим листом офіційно підтверджено адресу проживання Віктора Януковича, отже відповідно до ч. 5 ст. 297-4 КПК України перестали існувати  підстави для постановлення слідчим суддею ухвали про спеціальне досудове розслідування, подальше досудове розслідування здійснюється відповідно до загальних правил», - зазначив Сердюк. 

Таким чином, за його словами,  спроба вручення обвинувального акту адвокату в порядку, передбаченому статтею 297-5 Кримінального процесуального кодексу України, тобто, при здійсненні спеціального досудового розслідування, є порушенням вимог чинного законодавства України.

Захист Януковича повідомив, що подав до ГПУ  заяву про закриття кримінального провадження у зв'язку з відсутністю події злочину.

Як повідомляв Укрінформ, Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України підготувала уточнену підозру колишньому президенту Віктору Януковичу у справі про державну зраду. Зокрема, під час досудового розслідування було встановлено, що Янукович звертався з листом про введення російських військ на територію України до президента РФ, а також до Ради Федерації РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-