У ГПУ назвали причину

У ГПУ назвали причину "істерики" адвокатів Януковича

Укрінформ
Єдиною підставою для припинення спеціального попереднього розслідування щодо екс-президента України Віктора Януковича є його добровільна поява в орган досудового розслідування на території України.

Про це написала у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Істерика адвокатів втікача Януковича останніми днями зрозуміла – ось-ось провадження проти екс-президента України буде передане в суд. Заяви адвоката Сердюка та його "сидіння в телевізорі" не відвернуть головного – Янукович відповість перед українським законом", - зазначила вона.

Сарган наголосила: є лише одна підстава для припинення спеціального попереднього розслідування - це добровільна поява підозрюваного Януковича в орган досудового розслідування на території України. 

"Більше жодних підстав для припинення спеціального досудового розслідування немає", - зазначила вона.

Раніше адвокат Януковича Віталій Сердюк в коментарі "Українській правді" заявив, що заочне розслідування щодо його підзахисного має бути припинене (http://www.pravda.com.ua/news/2017/03/14/7138074/). "Після отримання Генпрокуратурою України від Генпрокуратури Російської Федерації офіційного підтвердження адреси проживання Віктора Януковича та згоди сприяти у вчиненні всіх необхідних процесуальних дій у ГПУ немає жодних підстав застосовувати щодо Віктора Януковича процедуру спеціального (заочного) досудового розслідування", - стверджує він.

Адвокат наполягає, що заочне розслідування щодо Януковича вже припинено відповідно до ч. 5 статті 297-4 Кримінального процесуального кодексу України, згідно з якою, якщо підстави для заочного досудового розслідування "перестали існувати", подальше досудове розслідування здійснюється у загальному порядку.

"Будь-які спроби подальшого ведення заочного розслідування є кримінально караним злочином та порушенням права особи на захист, гарантованого як українським, так і міжнародним законодавством", – зазначив Сердюк. "У випадку ігнорування співробітниками ГПУ цього факту, захист буде вимушений подати заяву про скоєння злочину", - наголосив адвокат.  

Як повідомляв Укрінформ, Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України підготувала уточнену підозру колишньому президенту Віктору Януковичу у справі про державну зраду. Зокрема, під час досудового розслідування було встановлено, що Янукович звертався з листом про введення російських військ на територію України до президента РФ, а також до Ради Федерації РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-