Захист Януковича знайшов привід не ознайомлюватися зі справою

Захист Януковича знайшов привід не ознайомлюватися зі справою

Укрінформ
Захист екс-президента Віктора Януковича подав заяву про припинення заочного розслідування його справи, оскільки вважає, що для його проведення немає підстав.

Таку позицію озвучив адвокат Віталій Сердюк в ефірі телеканалу "112 Україна"

"Хочу роз'яснити, що на сьогодні підстави для проведення спеціального попереднього розслідування відпали. Відповідно до статті 297-4 Кримінального процесуального кодексу у разі, якщо підстави проведення заочного розслідування зникають, воно продовжується в звичайному режимі. Тому ні про яке ознайомлення з матеріалами справи мова йти не може", - заявив Сердюк. 

На його думку, оскільки Генпрокуратура РФ відповіла на запит українських колег про місцезнаходження Януковича і заявила про готовність до проведення слідчих дій, необхідності у заочному досудовому розслідуванні немає.

Раніше прокурор військової прокуратури Руслан Кравченко заявив, що українські правоохоронці не братимуть участі у допиті екс-президента України Віктора Януковича на території РФ, а також що ГП РФ надала фейкову адресу президента-втікача.

Як відомо, генеральна прокуратура РФ у відповідь на запит Генпрокуратури України повідомила, що готова організувати допит Януковича на території РФ у присутності українських слідчих.

Віктор Янукович підозрюється в скоєнні державної зради, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та веденні агресивної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-