Насіров вважає популістською справу проти нього

Насіров вважає популістською справу проти нього

Укрінформ
Відсторонений голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров назвав справу проти нього популістською.

Про це він заявив у понеділок на засіданні в Апеляційному суді міста Київ, де розглядається апеляційна скарга його адвокатів на рішення Солом'янського районного суду міста Київ про запобіжний захід у вигляді взяття під варту з можливістю внесення застави в розмірі 100 млн гривень, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу ще раз заявити, що я не винен. Ті звинувачення, які мені інкримінуються, я вважаю цілком безпідставними. Своє затримання вважаю повністю незаконним і проведеним з порушенням усіх процесуальних норм. Як ніхто інший, я особисто зацікавлений у тому, щоб ця справа була повністю публічною, щоб вся країна бачила, що це за процес - популістський, ініційований детективами НАБУ», - сказав він.

Насіров зазначив у суді, що в економічній експертизі Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ), на якій грунтується підозра, оголошена йому щодо завдання державному бюджету збитків у розмірі 2 млрд гривень, робиться висновок з посиланням на документи, «які вже на час, коли робили експертизу, не були навіть дійсними методичними рекомендаціями та не є нормативно-правовим актом узагалі».

Водночас, у ході судового засідання представники САП заявили, що застава в розмірі 100 млн гривень «є недостатньою», і клопотали перед судом збільшити цю суму до 2 млрд гривень.

Адвокати Насірова вимагають скасування постанови суду першої інстанції про застосування запобіжного заходу для їхнього підзахисного у вигляді тримання під вартою. А крім того, повністю відмовити в задоволенні клопотання САП щодо збільшення розміру застави до 2 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-