Нинішня гібридна війна Росії нагадує Розенку події сторічної давнини

Нинішня гібридна війна Росії нагадує Розенку події сторічної давнини

Укрінформ
Нинішня гібридна війна, яку веде Росія, нагадує події столітньої давнини - часів Української революції 1917–1921 років: тоді більшовицька Росія своєю зовнішньою агресією та провокуванням внутрішніх чвар також усе робила, аби не допустити створення незалежної та ефективної Української держави.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Вшанування 100-річчя Української революції 1917-1921 років", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Саме сьогодні особливо актуально осмислювати і уроки тієї історії. Адже давайте говорити відверто: тоді українська революція зазнала поразки, і основна причина - це внутрішні незгоди під час зовнішньої агресії. Адже у грудні 1917 року більшовицькою Росією було розпочато збройну агресію проти Української народної республіки, і більшовицький агресор активно маніпулював: з одного боку — популістськими гаслами, провокуючи конфлікти і протистояння всередині українського суспільства та політикуму, а з іншого боку — це було повноцінне збройне втручання”, - сказав він.

Віце-прем'єр наголосив, що українська революція, яка розпочалася у березні 1917 року, стала одним із найважливіших і найскладніших періодів в історії українського народу у ХХ столітті. Саме тоді українцями було створено суверенну національну державу з усіма належними ознаками: територія, кордони, символи, органи влади, військо, гроші, мова. Вперше після століть бездержавності відбулося об’єднання в одній соборній державі східних і західних українських земель.

Розенко зазначив, що втрата у подальшому незалежності України призвела до низки трагічних наслідків: “Голодомор 1932-1933 років, потім сталінські репресії, які винищили весь цвіт української культури, науки, вільнодумства - це все є плата за українську революцію 1917-1921 років. Адже Україні мстилися, мстилися українцям за їх вільнодумство, і щоб упередити у майбутньому створення, або навіть думки про існування окремої Української держави”.

Він зауважив, що сьогодні історія повторюється, і в основі - небажання Росії визнавати Україну як окремого гравця на світовій арені.

“А тепер давайте подивимося на нинішню історію і на те, що ми називаємо “гібридна війна”: хіба ми сьогодні не проходимо ті ж самі фактори? Починаючи від агресивного ідеологічного втручання у поле України, намагання посіяти розбрат всередині України через популізм, політиканство та маніпуляцію українськими політичними силами. І врешті-решт - маємо пряме військове втручання, яке призвело до окупації частини території України”, - заявив Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-