Канада подала Росії потужний знак стримування - посол

Канада подала Росії потужний знак стримування - посол

Укрінформ
Продовження на два роки мандату канадської військової тренувальної місії в Україні UNIFIER надсилає Кремлю чіткий сигнал стримування щодо його загарбницької політики.

Таку думку висловив посол України в Канаді Андрій Шевченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Для України це – вияв солідарності, для Росії – знак стримування, а для світу – сигнал щодо лідерства у реагуванні на міжнародні загрози та проблеми», - сказав Шевченко.

На його переконання, вигоду від продовження UNIFIER отримає не лише Україна, а й Канада.

«Щоденні тренування канадцями наших військових дозволяють зберегти їх життя. З іншого боку, природа цієї співпраці дає українцям змогу ділитися своїм досвідом, винесеним із війни проти Росії, з нашими Західними партнерами, зокрема Канадою», - зазначив посол.

Він також подякував канадцям за підтримку України. «Ми сприйняли цю новину із великою вдячністю до канадців і з надією, що це дозволити підвищити безпеку і України, і Канади», - підсумував Шевченко.

Як повідомляв Укрінформ, в понеділок уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У рамках цієї операціїблизько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводили заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. Втім, їх мандат завершувався 31 березня 2017 року, тому під час візиту прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо до Києва Президент Петро Порошенко звернувся до нього із проханням продовжити термін перебування інструкторів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-