Геращенко про безвіз: Працюємо над пришвидшенням процедури

Геращенко про безвіз: Працюємо над пришвидшенням процедури

Укрінформ
Київ працює з європейськими колегами у питанні пришвидшення голосування в Європарламенті щодо ухвалення законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, для громадян яких скасовуються візові вимоги.

Про це написала у Facebook перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко. 

"Тепер голосування в сесійній залі. Скоріше за все, у квітні, але ми все ж працюємо з нашими друзями в Європарламенті, щоб пришвидшити процедуру. Хотілося б, аби це рішення Європарламент проголосував у березні", - зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Європарламенту із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ затвердив проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги. Питання підтримала переважна більшість депутатів комітету (39 – «за», 4 – «проти» та один утримався).

Далі проект рішення про скасування візового режиму для України законодавчий орган ЄС остаточно проголосує на пленарному засіданні 5 квітня.

У разі затвердження Радою ЄС у травні безвізовий режим для українських громадян набуде чинності на 21 день після опублікування.

Безвізовий режим діятиме з країнами-членами Євросоюзу, за винятком Великої Британії та Ірландії.

Українські громадяни зможуть без віз перетинати зовнішні кордони ЄС за паспортами, які містять біометричні дані, та перебувати на території країн-членів до 90 днів кожні 180 днів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-