Росія продовжує наполягати, що суд ООН не має юрисдикції у справі

Росія продовжує наполягати, що суд ООН не має юрисдикції у справі

Укрінформ
Росія під час слухань у Міжнародному суді ООН продовжує наполягати, що для застосування юрисдикції суду не було виконано всі попередні умови.

Про це заявив представник Росії Матіас Форту в останній день чотириденних слухань, коментуючи застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна у жодній з дипломатичних нот між 2014 та 2016 роками не висловлювала звинувачення, що Росія здійснює систематичну політику культурного знищення певних груп. Це серйозне обвинувачення виникло вперше лише у заяві ", - заявив Форту.

За його словами, "в дипломатичних нотах Україна посилалася лише на статті 2 та 5 конвенцій, в той час як у документах Україна також уперше звернулася до статей 3, 4 та 6 конвенції".

Представник Росії також заявив, що навіть у разі прийняття судом рішення, що він має юрисдикцію, обставини не є такими, за яких тимчасові заходи мають бути прийняті, мотивуючи це тим, що "заходи, про які просить Україна є або дуже розпливчатими або надмірними".

Україна у суді наполягає, що суд має юрисдикцію у цій справі і що всі попередні умови виконані.

Як повідомляв Укрінформ, у Міжнародному суді ООН заключний день слухань у справі за позовом України проти Росії.

Україна  у Гаазі обвинувачує Росію у порушенні двох міжнародних конвенцій - Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму  та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Нинішні слухання присвячені поданому Україною запиту про введення тимчасових заходів, спрямованих на запобігання продовженню порушень з боку Росії протягом розгляду справи по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-