НАБУ – Луценку: Підозру Насірову вручили за всіма правилами

НАБУ – Луценку: Підозру Насірову вручили за всіма правилами

Укрінформ
У Національному антикорупційному бюро відреагували на зауваження генпрокурора Юрія Луценка про "помилки", які нібито вчинили співробітники НАБУ під час повідомлення голові ДФС Роману Насірову про підозру і запевняють, що все відбувалося згідно із законодавством.

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-служба НАБУ.

"На момент вручення повідомлення про підозру голова ДФС перебував у притомному стані і не потребував невідкладної медичної допомоги, що було пізніше підтверджено офіційними висновками комісії лікарів. Жодних документів, які б свідчили про зворотнє, стороною захисту надано не було", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ зауважують: оскільки вручення повідомлення про підозру є процесуальною, а не слідчою дією, на неї не розповсюджується норма про заборону вчинення у проміжок часу з 22:00 до 6:00.

"Нагадуємо також, що згідно з ч.1. ст.278 КПК України, письмове повідомлення про підозру має бути вручене особі в день його складання слідчим або прокурором. Відтак, повідомивши про підозру голові ДФС 2 березня детективи НАБУ лише виконали норму закону, оскільки саме того дня прокурор САП підписав цей документ. Недотримання строків у здійсненні цих дій із боку детективів суперечило б вимогам чинного процесуального законодавства України", - йдеться у повідомленні.

Щодо пропозицій генерального прокурора "виставити пост під палатою", у НАБУ підкреслюють, що будь-яке обмеження свободи підозрюваного можливе лише після складання протоколу про затримання, що й було зроблено о 23:50 2 березня.

"Таким чином, детективи Бюро та прокурори САП діяли у чіткій відповідності з нормами КПК України. За таких обставин будь-які спроби поставити під сумнів законність повідомлення про підозру голові ДФС у вечірній час 2 березня в НАБУ розглядаються як маніпулятивні та як такі, що свідчать або про недостатню правову обізнаність коментаторів, або про їхній свідомий намір ввести суспільство в оману", - підсумовують у Бюро.

Як раніше повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко написав у коментарі на сторінці народного депутата Мустафи Найєма у Фейсбуці, що підозру відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову потрібно було вручати зранку, бо йти до суду в п'ятницю увечері - табу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-