Луценко вважає, що підозру Насірову треба було вручати зранку

Луценко вважає, що підозру Насірову треба було вручати зранку

Укрінформ
Підозру відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову, на думку генерального прокурора Юрія Луценка, потрібно було вручати зранку, бо йти до суду в п'ятницю увечері - табу.

Про це він написав у коментарі на сторінці народного депутата Мустафи Найєма у Facebook. 

«Генпрокурор навіть без юридичної освіти знає, що вручати підозру після 22 особі під загальним наркозом - табу. Варто виставити пост і зробити це зранку», - написав Луценко під постом Найєма про судове засідання щодо обрання міри запобіжного заходу Насірову.

В іншому коментарі він додав, що "йти в суд у п'ятницю - табу. Бо в неділю нема чергових суддів. Краще робити це в будні дні».

Також Луценко додав, що він «вкотре пропонує депутатам прийняти закон, за яким чиновники категорії А не можуть отримати заставу. Перших 4 місяці - арешт, щоб не впливали на свідків».

Як повідомлялося, клопотання про обрання запобіжного заходу відстороненому голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову та клопотання про відвід слідчого судді, поданого стороною захисту обвинуваченого, буде розглянуто завтра, 6 березня.

Термін тимчасового утримання Насірова під вартою спливає ввечері 5 березня. Відтак, якщо до завершення цього строку, питання не буде вирішено, детективи будуть змушені звільнити Насірова з-під варти.

2 березня детективи НАБУ та прокурори САП затримали голову ДФС України та повідомили йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою та службовим становищем»). За версією слідства, підозрюваний у період з травня 2015 року по березень 2016 року ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у так званій «газовій схемі Онищенка», на загальну суму 2,019 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-